Inhuurdesk SwiF

Senior Jurist ABJZ

Standplaats:
Lelystad
Startdatum:
12.11.2018
Einddatum:
28.02.2019
Uren per week:
32

Senior jurist (32 uur per week)

Ben jij in staat (juridische) meerwaarde te genereren? Zie jij jezelf als de enthousiaste jurist die met een scherp oog oplossingen vindt binnen de (wettelijke) mogelijkheden?
Dan hebben wij de tijdelijke baan voor jou! 


Team JZV
Het team JZV bestaat uit diverse disciplines op het gebied van recht (advisering en bezwaarschriften) en inkoop. Je zal binnen het team vallen onder het cluster advies dat bestaat 2 senior juristen,2 juridisch (beleids)adviseurs en een trainee. Het cluster adviseert de gemeentelijke afdelingen over uiteenlopende juridische onderwerpen. Het team heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijk belang en de organisatie. Er heerst een open en professionele cultuur waar veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Het team is een juridisch expertisecentrum, met veel kennis en ervaring.

De gemeente Lelystad maakt momenteel een ontwikkeling door naar een meer zelforganiserende organisatie. Dit heeft als gevolg dat op termijn er geen afdelingshoofden en teamleiders meer zullen zijn en dat teams binnen de organisatie zelf verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van hun taken. Het motto onderling oplossen speelt daarbij een grote rol. Het cluster advies werkt momenteel al grotendeels zelforganiserend. 

Binnen team Juridische Zaken en Veiligheid (JZV) is er behoefte aan een senior jurist, die samen met de andere senior juristen de organisatie van algemeen juridisch advies voorziet en hen indien nodig vervangt. 

De functie…
Als senior jurist binnen het team werk je samen met de andere senior juristen en de juridisch (beleids)adviseurs. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de algemene juridische advisering aan de organisatie. 
De senior juristen adviseren de organisatie vooral bij grote, complexe en/of politiek gevoelige dossiers. De juridisch (beleids)adviseurs adviseren hoofdzakelijk bij minder omvangrijke vraagstukken .

De advisering door het cluster advies heeft betrekking op diverse rechtsgebieden (zowel publiek- als privaatrechtelijk en Europees recht). Binnen het cluster advies wordt niet gewerkt met accounthouderschap. Het is dan ook van belang dat je kennis hebt van de verschillende rechtsgebieden en dat je snel kan schakelen tussen deze verschillende rechtsgebieden.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten