Inhuurdesk SwiF

Leerplichtambtenaar

Standplaats:
Lelystad
Startdatum:
03.12.2018
Einddatum:
31.05.2019
Uren per week:
18

Leerplichtambtenaar
 
Ben jij…
die doortastende en klantgerichte collega met kennis over de leerplichtwetgeving? Vind jij het leuk om met jongeren te werken en denk jij graag mee hoe wij jongeren in beweging kunnen brengen? Dan is deze functie iets voor jou!

 
Werk Inkomen en Zorg...
In de organisatie werken 9 teams op het gebied van Werk Inkomen en Zorg. Gezamenlijk dragen zij bij aan een zelfstandig bestaan van de inwoners van Lelystad. De organisatie is volop in doorontwikkeling. Hierbij zijn verdere professionalisering, meer zelforganisatie en Lean werken de uitgangspunten. Medewerkers zijn binnen de teams zelf verantwoordelijk voor de processen en zijn continue bezig met de verbetering van de processen.

Het team…
Binnen het team Jeugd dragen we bij aan het opbouwen van een zelfstandig bestaan voor jongeren. Aangezien het onderwijs de sleutel is zetten we in op het op school houden en naar school leiden van jongeren. Binnen Jeugd werken 10 consulenten, 5 talentmanagers en 2 administratieve medewerkers samen aan deze opdracht.
 
Wat ga je doen…
In het kader van de leerplichtwet ben je degene die de verzuimmeldingen vanuit de scholen oppakt en het verzuim bespreekbaar maakt met de jongere en of zijn/haar ouders. Tevens ben je degene die advies geeft aan scholen en ouders over het voorkomen van dit verzuim. Je houdt spreekuren op scholen en maakt deel uit van de zorgadviesteams. Het administratief vastleggen van verzuim en de vervolgacties hoort ook bij de functie. Daarnaast denk je pro-actief mee over nieuwe mogelijkheden om het aantal voortijdig schoolverlaters in de gemeente terug te dringen. Je komt hiervoor met voorstellen en voert deze ook uit. Je draagt er zorg voor dat (preventieve) afstemming plaatsvindt en deelname aan overleggen met relevante ketenpartners De medewerker leerplicht/RMC handelt zo veel mogelijk conform de Methodische aanpak schoolverzuim.
 
Je profiel…
- Je bent een ervaren leerplichtambtenaar en kent de leerplichtwet goed;
- Je beschikt over een stevige persoonlijkheid en bent in staat om op verschillende niveaus een volwaardig gesprekspartner te zijn;
- Je beschikt over coachende vaardigheden en weet jongeren in beweging te brengen;
- Je bent gedisciplineerd en doortastend;
- Je denkt analytisch en weet problemen zelfstandig op te lossen;
- Je bent initiatiefrijk en kunt goed plannen en organiseren;
- Je bent een echte teamspeler;
- Je bent klantgericht;
- Je beschikt over goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
- Een BOA bevoegdheid is een pre;
 
Wij bieden…
Wij hebben (vanwege de sabbatical van een collega) ruimte voor een tijdelijke klus als leerplichtambtenaar van 16-18 uur in de week.

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten